zondag 11 december 2011

# 22 bibliotheek 2.0

Zoals ik in een eerder posting heb geschreven, heb ik sinds begin 2009 een account van Bibliotheek 2.0. Dat was vanaf de start van het Goudklompjes traject. Ik ben er dus mee bekend. Na afloop daarvan ben ik echter slechts sporadisch hierop ingelogd geweest.
Reden? De heersende waan van de dag (druk, druk, druk) en ook dat er naar mijn indruk niet zo heel veel in gebeurde.

Maar ja, hoe meer zielen, hoe meer "vreugd" en dus meer idee├źn en levendigheid. Vanavond logde ik weer 's er op in en ik was meteen verdiept in de artikelen en postings rondom het idee van "zijne hoogheid" (slechts een heel klein beetje cynisch hoor) de heer H. Zijlstra over een Landelijke e-books bibliotheek.
Ik heb er vorige week iets over gelezen en vermoeddde een adder onder gras. Dit klonk namelijk te mooi om waar te zijn. En ja hoor, daar kwam de adder al spugend te voorschijn: het is de bedoeling dat de kosten ervan worden betaald uit de subsidies die de bibliotheken ontvangen! Briljant! Dat hadden wij als bibliotheken nog niet bedacht ... Geniaal gewoon. Niet dus ...

In ieder geval is Bibliotheek 2.0 prima geschikt om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in "het veld"en daar over met collegae van gedachten te wisselen. Ik heb mij daarom voorgenomen om (weer) regelmatig op Bibliotheek 2.0 in te loggen.
De maatschappij staat tenslotte niet stil en zeker in deze tijden wat economische en technologische ontwikkelingen betreft, kunnen wij het ons echt niet veroorloven om achter te blijven.

1 opmerking: