zondag 11 december 2011

# 19 Sociale Media

Zojuist heb ik rondgekeken op Linked In, Dizzy en Sociabel met het 23 dingen account.
Ook even rondgekeken op bibliotheek 2.0. Ik heb van de laatste community een account sinds het Goudklompjestraject van 2009. Sinds die tijd heb ik om heel eerlijk te zijn, nog maar weinig op Bibliotheek 2.0 ingelogd. Het was op de achtergrond beland. Ai!

Een community als Linked In lijkt me voor bibliotheken als organisatie wel nuttig. Dizzy is ook een boekencommunity als Library Thing. Volgens mij is er ook een community die "Boekenkast"o.i.d. heet. Een beetje veel van hetzelfde. Jammer. Dizzy zag er op het 1e gezicht aantrekkelijker uit als L.T., maar zo te zien lijkt het toch minder levendig als L.T.
Misschien dat ik Sociabel bij mijn paps ga aanraden, deze site lijkt mij wel wat voor hem. Maar voor mezelf (nog) niet, nee. :)

Het is een beetje bij mij op de achtergrond geraakt maar ik ben (nog steeds) lid van een internetforum over zeewateraquaria. "Heb je haar weer" :) . Het is een fijn, sociaal forum dat door de moderaters goed in de gaten wordt gehouden. De leden zijn oprecht belangstellend naar elkaar toe. Dat ligt mij momenteel beter dan de meer algemene communities. Of Facebook e.d. iets voor bibliotheken is? Ik denk dat dit een jaartje uitgeprobeerd moet worden. En het dan evalueren.

1 opmerking:

  1. Facebook hebben we sinds kort.
    Hijg hijg wat trek jij een spurt zeg! :)

    BeantwoordenVerwijderen