zondag 28 oktober 2012

# 1 Privacy en Veiligheid online

Hoe is het met onze privacy op Internet gesteld? Daar is de laatste jaren steeds meer over te doen.
Terecht naar mijn overtuiging. Men kan niet voorzichtig genoeg zijn.
Het is best eng om je te realiseren dat er anderen zijn die om allerlei niet zo zuivere redenen erg geïnteresseerd zijn in je je doen en laten. En daar bedoel ik ook de handel en wandel van verschillende overheden mee, in binnen- en buitenland.
Ik heb de laatste tijd de gewoonte om na iedere internetsessie de knop "geschiedenis wissen" te gebruiken. Weg met die troep. Dat houdt de harde schijf ook schoner.
Ik gebruik voor alles verschillende wachtwoorden. Eigenlijk zou ik deze regelmatig moeten veranderen, maar ja... zo'n gedoe.

Maar terug naar de opdracht:
Enige jaren terug had ik voor de grap al 's gekeken of m'n familieleden en vrienden terug te "googlen" waren
Sommige wel, anderen niet. 2 van mijn zussen zijn heel makkelijk terug te vinden met foto's en al. Dat vinden ze blijkbaar niet zo'n punt.
Ik was toen niet terug te vinden. Dat is inmiddels wel veranderd heb ik geconstateerd. En alle meldingen zijn - gelukkig - in relatie tot bibliotheek Kennemerwaard. Dat vind ik meer dan genoeg.
En inderdaad: in een blog van een collega wordt ik met naam en toenaam genoemd. Alleen genoemd, meer niet, maar toch ... Ik ben er toch niet zo blij mee.

Onze gebruikers kunnen nogal onzorgvuldig met hun gegevens omgaan. Zowel met hun gegevens op de uitleenbonnen als met Internet. Anderen zijn daarentegen wel erg op hun hoede. Ik heb de indruk dat dit toch een minderheid is.
Ik denk dat wij hier ook nog bewuster mee moeten omgaan door onze gebruikers nog meer op hun privacy te wijzen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten