woensdag 16 november 2011

# 11 Wiki's

Wiki's: reuze handig, mits goed gebruikt. Ik bedoel hiermee dat wiki's kwetsbaar zijn voor niet correcte informatie. Aan de andere kant: dat geldt voor zoveel onderdelen van het het Internet, denk aan Internetfora, maar ook aan websites van bedrijven. Vanuit het werk dat ik jaren i.h.k.v. Aladdin heb gedaan, is het eerste wat ik doe als ik informatie op het net vind, kijken wat voor bron het is. Wie of wat zit achter de betreffende website bijvoorbeeld.

Ik heb de sites bekeken die bij # 11 genoemd werden. En inderdaad, de wiki van Deventer ziet er het aantrekkelijkst uit.

De andere sites hebben naar mijn idee het nadeel dat deze niet echt een uitnodigende indruk maken. Ik denk dat we als bibliotheek Kennemerwaard wel wat met Wiki's kunnen doen, zeker op het gebied van educatie, activiteiten en de doelgroepen, maar ook informatie over de instellingen waar mee samengewerkt wordt.
Ook een beetje rondgekeken in de speeltuin. Daar is best veel in te vinden. Ik ga als ik tijd heb, een paar boek - en filmtitels toevoegen. Uitzoeken hoe dat werkt. Daar wordt het nu - het is nu bijna 23.00 uur - wat te laat voor.

1 opmerking: