vrijdag 9 november 2012

# 3 Content Curation

Online informatie stroomlijnen

"Wat een leuk onderwerp!" was mijn eerste reactie op het 3e verdiepding. Alle (recente) informatie over je vakgebied (of hobby) overzichtelijk bij elkaar in een soort van online krant. Goed idee.
Het Internet wordt gebombardeerd door informatie en "non informatie". Het kan een manier zijn om wat orde in de chaos te brengen door informatie te bundelen. Iedereen holt en buitelt over elkaar heen om vooral maar niets te hoeven missen.
Met name http://www.scoop.it vind ik er gelikt uitzien. Ik ben in de gauwigheid al heel wat leuke dingen tegengekomen, zoals http://www.scoop.it/t/mediawijsheid-ed?page=2.

Toch bekruipt mij enige twijfel na het bekijken en doorzoeken van www.scoop.it etc. Ik begin mij af te vragen of dit toch niet weer een iets andere manier is om informatie aan te bieden die men via andere kanalen toch al tegen komt?

Heeft onze (gemiddelde) klant behoefte aan dit soort services of is dit meer een soort "hebbeding" voor de bibliotheek zelf?? Zo'n "kijk 's wat wij allemaal wel doen" iets?

Maar wat betreft http://paper.li/bieblwd# en http://paper.li/biebenschede#  is het misschien mogelijk of wij bijvoorbeeld onze nieuwbrief kunnen vervangen door een soort "paper.li" en deze via de mail naar onze gebruikers kunnen sturen. Een minpuntje: ik vind de lay-out van deze "papers" een tikkie druk.

1 opmerking:

  1. Zie je ook een mogelijk voor de bibliotheek om zo een filter te zijn voor degene die de bomen door het bos niet (meer) zien?

    BeantwoordenVerwijderen